Home   Doelstelling   Een ochtend bij ons

Een ochtend bij ons

Elke dag op de peuterspeelzaal heeft een vaste structuur.

Tussen 08.45 en 09.00 uur worden de peuters gebracht. Er ligt spelmateriaal klaar waarmee de kinderen rustig op dreef kunnen komen. Om ongeveer 09.30 uur besteden we tijd aan een gerichte activiteit zoals kleien, plakken, verven etc.

IMG_2416

Om ongeveer 10.00 uur gaan we gezamenlijk aan tafel en krijgen de peuters een beker drinken en een cracker. Er wordt voorgelezen, over en weer wat verteld en/of liedjes gezongen. Hierna wordt het meegenomen fruit geschild en samen opgegeten.

Dan ruimen we speelgoed dat op de vloer ligt op, om ruimte te maken voor de trampoline, de kruiptunnels of “eiland en rivier”. We ruimen niet alles op, er kan dus tot het laatste moment gespeeld worden. Zeer regelmatig hebben we de beschikking over een gymlokaal om lekker te klimmen of om bijvoorbeeld met ballen en hoepels te spelen. Als het weer het toelaat, kunnen de kinderen ook buitenspelen.

Om 11:30 uur worden de kinderen weer opgehaald. Er is altijd rustig gelegenheid om, bij het ophalen van het kind, bij de leidster te informeren hoe de ochtend verlopen is. En dan zit de speelochtend er weer op.